Priser

Kostnaden varierar beroende på behandlingsalternativ och materialval. Därav kan det vara svårt för oss att ge specifik kostnadsinformation innan vi har undersökt din mun. Hos oss erbjuds du därför alltid information om vilka behandlingsalternativ vi bedömer är lämpliga, för- och nackdelar med dem samt beräknad kostnad efter att vi har undersökt dina tänder. På så sätt får du nödvändig information för att kunna ta beslut om vilken behandling du vill utföra.

Angivna priser i prislistan gäller totalkostnaden. Eventuella tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd är INTE avdraget. Har du rätt till ersättning från Försäkringskassan blir således din totala kostnad lägre än de angivna priserna. Prislistan visar ett axplock av de behandlingar vi kan erbjuda och vi reserverar oss för eventuella fel. Fullständig prislista finns i väntrummet på kliniken.

Allmänt tandvårdsbidrag

Du får ett tandvårdsbidrag i form av ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Storleken på bidraget varierar med åldern och du kan använda det som delbetalning för tandvård hos valfri tandläkare eller tandhygienist.

  • Är du 24- 29 år blir bidraget 600 kr per år (1200 kr under två år)
  • Är du 30-64 år blir bidraget 300 kr per år (600 kr under två år)
  • Är du 65+ blir bidraget 600 kr per år (1200 kr under två år)

Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år och kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. 

Högkostnadsskydd

I tandvårdsstödet finns ett högkostnadsskydd som innebär att patienten kan få mer ekonomisk ersättning vid behov av mer omfattande tandvård. Det statliga tandvårdsstödet är tänkt till tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar. Att du kan äta, tala och tugga samt bidra till ett godtagbart utseende. Om du däremot vill ha en annan typ av behandling får du betala den tillkommande kostnaden själv. Kosmetisk tandvård ingår exempelvis inte i det statliga tandvårdsstödet. Läs mer om tandvårdsstödet

N-tandvård

Personer som har ett bestående behov av omfattande vård och omsorg kan ha rätt till intyg om N-tandvård.  Klicka här för mer info.

F-tandvård

Personer med stora svårigheter att sköta sin munhygien eller att genomgå behandling i tandvården på grund sin diagnos kan ha rätt till intyg om F-tandvård. Klicka här för mer info.

Särskilt tandvårdsbidrag

För personer med sjukdom eller funktionsnedsättning som ökar risken för försämrad tandhälsa. Förebyggande tandvård kan hjälpa dessa personer att behålla en god tandhälsa. Klicka här för mer info.