Vårt utbud
Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!
Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!
Våra arbetsterapeuter utreder, behandlar och stöttar dig med att hitta lösningar på problem i dina vardagsaktiviteter. Arbetsterapeuten hjälper dig även med utprovning och anpassning av hjälpmedel, behovsbedömning och utfärdande av intyg för bostadsanpassning, utprovning av ortoser och träning för dig med specifika handbesvär, kognitivt stöd och balans i vardagen/rutiner vid psykisk ohälsa och neuropsykiatriska diagnoser. Behandlingen sker, utifrån behov, individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.
Våra dietister har stor kunskap och finns här för att ge dig de kostråd som kan hjälpa dig att få en bättre hälsa och förebygga sjukdomar. Rätt kost kan minska behovet av mediciner, göra din rehabilitering effektivare och framför allt ge dig högre livskvalité. Behandlingen sker beroende på behov individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.
Våra fysioterapeuter hjälper dig att lindra och behandla smärta och besvär. Dina specifika besvär, förutsättningar och mål utgör grunden för den rehabplan som utformas i samråd med fysioterapeuten. Behandlingen sker beroende på behov individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.
Hos oss finns ett flertal olika alternativ för rehabilitering i grupp. I flera av våra behandlingsprogram ger vi individuellt anpassad träning och information. För att veta mer om vilka grupper/behandlingsprogram vi erbjuder, gå in på Praktikertjänst Rehab Flemingsberg, Huddinge - 1177
Ibland behövs hjälpmedel för att klara av vardagen. Vi hjälper dig att prova ut enklare hjälpmedel. Det kan till exempel vara kryckkäppar, rollator, badbräda, griptång, toalettförhöjning. Kontakta mottagningen!
Vid reparation av hjälpmedel, kontakta Hjälpmedel Stockholm på telefon 08-123 476 00
Återlämning av hjälpmedel sker i första hand på Hjälpmedel Stockholm, Bergtallsvägen 10, 125 59 Älvsjö
Kiropraktorn undersöker och bedömer smärta och funktion från leder och muskler. Ett besök hos kiropraktorn kan till exempel bestå av manuell terapi, träning, rådgivning och vad du själv kan eller bör göra för att påverka ditt smärttillstånd. Tillsammans läggs en rehabiliteringsplan upp.
Vår logoped tar emot vuxna personer med neurologiska svårigheter gällande språk, tal och sväljsvårigheter efter till exempel en stroke, hjärnskada eller vid Parkinsons sjukdom och MS. Remiss från ansvarig läkare krävs för att träffa logoped. För dig som träffar neuroteam ingår logoped i teamet och särskild remiss krävs inte.
Våra neuroteam tar emot patienter från 18 år som är ny- eller återinsjuknande i stroke eller patienter med annan hjärnskada eller neurologisk sjukdom. Patienten ska efter utredning inom slutenvården bedömas vara i behov av rehabilitering i direkt anslutning till utskrivning från slutenvården (inkl slutenvårdens öppna vårdverksamheter). Remiss krävs.
I våra neuroteam jobbar arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped och kurator.
Vi har specialiserade fysioterapeuter/sjukgymnaster med fördjupad kunskap inom flera olika områden. Våra specialister jobbar på våra rehabmottagningar i Praktikertjänst Rehab. På alla våra mottagningar jobbar fysioterapeuter med lång erfarenhet och hög kompetens som samarbetar med våra specialister.